اگر نگران جای خالی دندان از دست داده خود هستید باید گفت امروزه با پیشرفت علم در زمینه دندانپزشکی روش های مختلفی برای درمان این مشکل اختراع شده است. بسیاری از افراد به دلیل افزایش سن و یا دیگر مشکلاتی که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد یک یا تعدادی از دندان های خود را از دست می دهند. این مشکل نه تنها از نظر ظاهر خوشایند نیست بلکه مشکلات دیگری را نیز به وجود می آورد. یکی از روش های رفع این مشکل کاشت دندان یا ایمپلنت دندان است. در ادامه این مطلب از کرج دنتیستس با ما همراه باشید تا بیش تر با صفر تا صد ایمپلنت دندان آشنا شوید.
دندان ها نه تنها یکی از اجزای اصلی طرح لبخند ما به شمار می روند بلکه در عملکردهای حیاتی و مهم بدن ما نیز مشارکت دارند. ما با کمک دندان ها می توانیم صحبت کنیم و گفتار بهتری داشته باشیم و از طرف دیگر اولین عملکرد گوارشی ما نیز از دندان ها آغاز می شود. دندان ها زیبایی لبخند ما را دو چندان می کنند و اگر نباشند نه تنها زیبایی چهره به خطر می افتد بلکه عملکردهای گفتاری و گوارشی نیز مختل می شوند. به همین خاطر است که اگر یک یا چند دندان خود را از دست دهیم با مشکل جدی مواجه خواهیم شد. برای اینکه جای خالی دندان ها مشکلی برای ما پیش نیاورد ما مجبوریم یک جایگزین مصنوعی خوب برایشان پیدا کنیم و چه جایگزینی بهتر از ایمپلنت.
ایمپلنت دندان بهترین روش جایگزین دندان از دست رفته است و هر واحد آن شامل چندین بخش می شود که در مجموع نه تنها ظاهری شبیه به دندان طبیعی ما دارد بلکه تمامی عملکردهای دندانی را نیز به خوبی دندان های واقعی انجام می دهد. ایمپلنت ها قطعات فلزی هستند که مهم ترین بخش آن یعنی پایه یا فیکسچر در داخل استخوان فک کاشته می شود و نقش ریشه دندان ما را ایفا می کند.
هر ایمپلنت به طور کلی از 3 بخش اصلی تشکیل شده است. اجزای ایمپلنت عبارتند از:
ایمپلنت ها به شکل پیچ ساخته می شوند که از جنس تیتانیوم هستند و در استخوان فک کاشته می شوند. ایمپلنت های دندانی می توانند به صورت یک پارچه و یا دو تکه باشند که توسط پیچ اتصال قسمت تاج و ریشه را به هم وصل می کنند. با وجود اینکه ایمپلنت ها از تیتانیوم ساخته می شوند و در واقع یک عضو بیگانه محسوب می شوند ولی سازگاری بسیار خوبی با بدن دارند. البته برخی از برندها اقدام به تولید ایمپلنت هایی از جنس زیرکونیوم یا زیرکوونیا می کنند که فلزی بسیار مقاوم و باکیفیت است. این فلز در ساخت بسیاری از محصولات دندانپزشکی زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید? لمینت دندان و موارد آن آشنا شوید.
کاشت دندان به این روش یکی از گران ترین پروسه های دندانپرشکی ترمیمی است. از آنجا که اجزای ایمپلنت گران بوده و خود عمل نیز پیچیده و سخت است معمولا هزینه ایمپلنت دندان بالا است. اما اگر بخواهیم به صورت یک محدوده قیمت این عمل را عنوان کنیم باید گفت که از 20 میلیون تومان به ازای هر دندان شروع می شود.
کسانی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند به شرط داشتن شرایط زیر می توانند با این روش صاحب دندان مصنوعی ثابت و با کیفیت به روش ایمپلنت شوند:
همچنین لازم است بگوییم که ایمپلنت دارای محدودیت سنی خاصی نیست.
کاشت دندان با کمک ایمپلنت روند پیچیده و زمان بری در هر کلینیک دندانپزشکی دارد. این کار در قالب یک عمل جراحی صورت می گیرد که توسط جراح دندان انجام می شود. به این جراح معمولا متخصص ایمپلنت دندان نیز گفته می شود. برای اینکه این متخصص بتواند طی یک عمل جراحی برای افراد دندان مصنوعی ثابت بکارد باید مراحلی را طی کند. در ادامه با مهم ترین مراحل ایمپلنت دندان آشنا خواهید شد:
مراحل کاشت دندان همانطور که بیان کردیم می تواند بسیار پیچیده باشد اما زمان کلی کاشت دندان بسته به نوع ایمپلنت دندان انتخابی و مهارت پزشک می تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی برای انجام ایمپلنت معمولی بین ۳ تا ۶ ماه زمان لازم است اما جراحی آن می تواند بین 1 الی 2 ساعت زمان ببرد.
یکی از مهم ترین سوالاتی که در خصوص عمل جراحی کاشت دندان پرسیده میشود این است که آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟ در جواب باید گفت که آستانه درد در افراد مختلف متفاوت است و چون این عمل یک جنبه درمانی دارد با اندکی درد همراه است. فرایند کاشت با بی حسی موضعی انجام میگیرد بنابراین در حین درمان بیمار دردی را احساس نمیکند و پس از درمان به مدت 6 الی 10 روز ممکن است بیمار درد داشته باشد. ولی اگر بیمار بیشتر از زمان گفته شده درد ایمپلنت دندان داشته باشد باید حتما نزد پزشک متخصص خود برود و علت را جویا شود.
بعد از جراحی و کاشت دندان حتما به دستورالعملهای گفته شده توسط پزشک متخصص گوش دهید و در صورت تجویز مسکن و آنتی بیوتیک حتما داروها را مصرف کرده تا میزان درد ایمپلنت و عفونت را به حداقل برسانید.
بیشتر بخوانید?هزینه ایمپلنت و موارد آن آشنا شوید.
ایمپلنت مزایای بسیاری دارد اما 5 مورد از مهم ترین های آن عبارتند از:
انجام عمل جراحی ایمپلنت عموما بدون مشکل و با موفقیت انجام می شود. ولی در موارد محدودی ممکن است با مشکلاتی روبه رو شوند که اگر عمل توسط یک متخصص خوب صورت بگیرید با حداقل عوارض و یا بدون عوارض به پایان می رسد. برخی از عوارض ایمپلنت دندان عبارتند از:
بیشتر بخوانید?با انواع روش های اصلاح طرح لبخند آشنا شوید.
هزینه ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی می تواند بستگی داشته باشد از جمله:
کاشت دندان یکی از خدمات گران دندانپزشکی ها به شمار می رود اما هزینه ایمپلنت دندان با بیمه تامین اجتماعی می تواند کمی پایین تر باشد. البته به طور کلی بیمه ها در اکثر موارد هزینه ای بابت اینگونه از خدمات پرداخت نمی کنند. اما به طور کلی جدول هزینه ایمپلنت دندان در سال 1402 به صورت زیر است:
برند ایمپلنت | کشور سازنده | قیمت به تومان |
ایمپلنت f & b | کره جنوبی | 7 میلیون الی 13 میلیون تومان |
ایمپلنت زیمر | آمریکا | 25 میلیون الی 27 میلیون تومان |
ایمپلنت اشترومن آی تی ای | سوئیس | 11میلیون الی 26 میلیون تومان |
عمر اینکار 25 سال به بالا است و در صورت رعایت بهداشت و رسیدگی به آن تا آخر عمر شما را همراهی خواهد کرد.
درمان با این روش ممکن است تحت پوشش برخی از بیمه ها باشد ، اما شرایط متفاوت است. هزینه آن بسته به نیاز بیمار ، مقدار استخوان و منطقه متفاوت خواهد بود.
خیر ، ایمپلنت دندان کاملاً در استخوان ثابت شده و مانند دندان طبیعی درون لثه قرار دارند.