جهت آشنایی با لمینت جدید دندان ، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.در این مقاله سعی داریم شما را با یکی از روش های ترمیم و زیبایی دندان یعنی لمینت نسل جدید آشنا کنیم. پس برای درک بهتر موضوع، ابتدا به طور اختصار لمینت را تعریف می کنیم، مزایا و معایب و انواع آن را نام می بریم و سپس لمینت نسل جدید را توضیح می دهیم.
لمینت دندان پوسته ی نازکی از جنس سرامیک یا کامپوزیت دندان است که با توجه به نیاز هر فرد، طراحی و ساخته می شود و بر روی سطوح جلویی دندان نصب می شود.
۱. لمینت سرامیکی
۲. لمینت کامپوزیتی
۳. لمینت لومینیرز (نسل جدید)
در ساخت این نوع لمینت از مواد سرامیکی استفاده شده است که در آزمایشگاه و لابراتورهای مجهز تولید می شود و دندانپزشک در طی انجام فرآیند درمان، آن را بر روی دندان بیمار نصب می کند.
لمینت دندان سرامیکی دارای مزایای بسیاری است که عبارتند از :
در ساخت این نوع لمینت از مواد کامپوزیتی استفاده می شود که در همان کلینیک دندانپزشکی و توسط دندانپزشک این کار انجام شده و فرآیند نصب آن فقط در یک جلسه انجام می شود.
مزایا و معایبی که برای لمینت کامپوزیتی می توان نام برد عبارتند از :
از معایب آن نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این نوع لمینت مانند سایر لمینت ها است و تنها تفاوتی که دارد ظرافت در ساخت، استحکام بالاتر، عدم تراشیدن دندان و نصب آسان و راحت آن می باشد.
در گذشته و در روش های قدیمی لمینت، دندان ها زیاد تراشیده می شد و باعث آسیب رسیدن و همچنین حس ناخوشایند در بیمار و دندان ها می شد.
امروزه با پیشرفت روز افزون علم پزشکی، نسل جدیدی از لمینت ها روی کار آمده اند.
در این روش بر خلاف روش های قدیمی، دندان ها تراشیده نمی شود؛ بلکه با بالا بردن استحکام سرامیک و با استفاده از وسایل و ابزار مخصوص لمینتی با ظرافت بالا و در عین حال مقاوم و مستحکم ساخته می شوند که در اکثر قریب به اتفاق موارد، نیازی به تراشیدن دندان نیست؛ مگر در موارد استثنایی که آن هم به طور خیلی ناچیز دندان ها تراشیده می شود؛ ولی باعث تخریب و در معرض خطر قرار گرفتن دندان نمی شود.
این نوع لمینت هیچ نوع آسیبی به دندان ها وارد نمی کند و بیمار می تواند از هر نوع ماده غذایی استفاده کند و مثل دندان های طبیعی اش به نظر می رسند.
قبل از توضیح دادن روش نصب لمینت جدید بهتر است اول با روش نصب لمینت قدیمی آشنا شویم تا بتوانیم درک بهتری از روش نصب لمینت جدید پیدا کنیم.
در روش نصب لمینت های قدیمی وقتی روکش های دندان ساخته و آماده استفاده شد، دندان پزشک ابتدا لایه ای از دندان را می تراشد که بخاطر شدت دردی که ممکن است هنگام تراشیده شدن دندان به بیمار وارد شود، باید از بی حسی قوی استفاده شود تا بیمار درد بسیار کم تری را احساس کند.
پس به طور خلاصه مراحل نصب لمینت های قدیمی شامل : آماده سازی و قالب گیری دندان، آماده سازی لمینت، نصب لمینت و معاینه دندان لمینت شده می باشد.
از آنجا که لمینت های نسل جدید بسیار نازک و ظریف هستند، ادعا شده که می توان بدون تراشیدن و تغییر اندازه و قطر دندان این لمینت را مستقیم بر روی دندان نصب کرد.
نصب لمینت های جدید بسیار ساده و سریع انجام می شود و تنها یک جلسه برای نصب آن کافی است.
در این روش پزشک ابتدا جرم ها و سطوح آلوده ی روی دندان را پاک می کند و سپس لمینت ها را با چسب مخصوصی بر روی دندان می چسباند.
همچنین در این روش بر خلاف روش قدیمی نیازی به استفاده از روکش های موقت نیست.
نکته: هزینه این نوع لمینت با توجه به مزایای بیشتر آن بالاتر است و همچنین با توجه به جدید بودن این روش، همه دندانپزشک ها مهارت لازم برای نصب آن را ندارند و فقط دندان پزشک مجربی که دوره ی آموزشی این روش را گذرانده باشد، قادر به نصب این نوع لمینت است.
پس برای این کار بهتر است به کلینیک دندانپزشکی که دارای کادر مجربی است مراجعه کنیم.
در زیر به برخی از پرسش ها در مورد لمینت دندان پاسخ داده شده است.
افرادی که برایشان لمینت های قدیمی مناسب است می توانند نسبت به انجام لمینت نسل جدید نیز اقدام کنند.
پس افرادی که دندان های آسیب دیده، شکسته شده، خرد شده و کجی دارند، می توانند لمینت نسل جدید را نیز انجام دهند.
در این روش چون مینای دندان تراشیده نمی شود یا اگر هم تراشیده شود خیلی سطحی و اندک تراشیده می شود، مینای دندان آسیبی نمی بیند.
اگر دندان ما نامنظم باشد، قبل از اقدام به لمینت باید با انجام انواع ارتودنسی همچون ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی متحرک، ثابت و …، کج بودن دندانمان را بر طرف کنیم.
با توجه به اینکه در این روش دندان و مینای دندان تراشیده نمی شود، نمی تواند دردی ایجاد کند ولی گاهی می تواند تا چند روز اول، احساس ناخوشایندی ایجاد کند که به مرور زمان با عادت کردن دهان به وجود لمینت ها این احساس هم از بین می رود.
لمینت ها حداقل ۱۰ سال و گاهی تا ۲۰ سال هم دوام می آورندن ولی باید نکات بهداشتی دهان و دندان را رعایت کنیم تا به طول عمر بیشتر آن کمک کنیم.