دندانپزشکی کودکان در رابطه با سلامت دندان های شیری کودکان تا زمانی که بیفتند فعالیت می کنند. اهمیت این دندان های شیری به این علت است که به بچه ها اجازه جویدن درست غذا را می دهد. این خود موجب سلامت تغذیه کودک شده، همچنین این دندان ها به تکلم کودک و حفظ فضای مورد نیاز برای رشد دندان های دائمی کمک می کند.
در واقع در دندانپزشکی کودکان متخصصان این رشته باید به گونه ای آموزش ببینند که بتوانند درمان ها و عمل های مختلف ترمیم و زیبایی دندان از قبیل بیهوشی، بی حسی و ارتودنسی دندان در کودکان را به صورت تخصصی بر روی آنها اعمال کنند تا کودکان بتوانند به راحتی با فضای مطب یا کلینیک دندانپزشکی کودکان شبانه روزی ارتباط برقرار کنند. یکی از مهم ترین ویژگی ها و ضروریات فوق تخصص دندانپزشکی کودکان، تسلط بر بحث روانشناسی کودک است. دندانپزشکان کودکان آموزش های تخصصی لازم را دیده اند تا بتوانند فضایی دوستانه، مفرح و صمیمی را برای کودکان خلق کنند تا مشکلات دندانی کودکان را برطرف نمایند. با کرج دنتیست همراه باشید تا با ویژگی های بهترین کلینیک دندانپزشکی کودکان بیش تر آشنا شوید.
این رشته شاخه ای از دندانپزشکی است که از کودکی تا نوجوانی با آن ها سر و کار دارد. در دندانپزشکی، دندانپزشک کودک، اهمیت خاصی برای پوسیدگی دندان قائل است. اختلالات رشد کودک، عملکرد درسی ضعیف در مدرسه و نیز روابط اجتماعی ضعیف همگی از اثرات بهداشت ضعیف دهان و دندان در کودکان است.
بنابراین وجود متخصصین این امر برای حفظ سلامت بهداشت دهان و دندان کودکان امری ضروری است.
پایه سلامت دهان و دندان در هر فردی از کودکی آغاز میشود. چرا که در دوران کودکی میتوان باورها، عادات و سبک زندگی سالم در رابطه با سلامت دهان و دندان را به کودکان به راحتی آموزش داد تا بدین صورت از بروز مشکلات دهان و دندان پیشگیری کنیم.
?بیشتر بخوانید: جرم گیری دندان به چه روشی انجام می شود؟
دندانپزشک، سلامت دندان های کودک را ارتقاء می دهد و نیز در واقع نقش یک منبع اطلاعاتی در این زمینه برای والدین کودکان عمل می کنند. انجمن دندانپزشکی کودکان آمریکا AAPD و انجمن پزشک کودکان آمریکا AAP توصیه می کنند که ملاقات با دندانپزشک باید هر شش ماه، پس از اولین رویش دندان در کودکان یا یک سال پس از تولد کودکان، صورت بگیرد.
با مراجعه منظم و به موقع به دندانپزشکی کودکان می توان پوسیدگی و سایر مشکلات دندان های کودکان را در همان مراحل اولیه رفع کرد. دندانپزشک کودکان با دادن اطلاعات آموزشی در رابطه با مسواک زدن، نخ دندان، فلوراید و همچنین مشاوره تغذیه نقش مهمی در سلامت دهان و دندان کودکان دارند.
قبل از هر چیزی باید این نکته را مد نظر داشته باشید؛ که بعد از انتخاب دندانپزشک کودک باید به او اعتماد کنید. این اعتماد تاثیر بسزایی در روند درمان فرزند شما و همکاری کودک و دندان پزشک دارد بهترین زمان مناسب برای مراجعه به دندانپزشک برای کودک از شش ماه پس از رویش دندانهای شیری یعنی در حدود یک سالگی کودک است. در این زمان دندانپزشک پیشنهادها و توصیه های لازم را با توجه به وضعیت دندان های کودک ارائه می دهد.
در صورت نیاز از شیوههای پیشگیری برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها استفاده می شود. بعد از معاینات باید هر شش ماه یک بار مراجعه انجام شود؛ که این امر باعث جلوگیری از ایجاد مشکلات بیشتر انجام شد. درمان های پیچیده در درمان علاوه بر صرف هزینه بسیار، درد های زیادی در دهان و دندان کودک به وجود می آید. مراجعه به دندانپزشکی در شرایط اورژانسی و زمانی که کودک دچار دردهای بسیاری زیاد شده است موجب می شود؛ که استرس کودک افزایش یابد و چه بسا همکاری کودک در پروسه درمانی دندانپزشکی کاهش پیدا کند.
?بیشتر بخوانید: آیا لمینت دندان باعث پوسیدگی دندان می شود؟
در مراجعه ابتدایی خود به کلینیک های دندانپزشکی فضا و محیط را بررسی کنید. به طوری که در محیط های دندانپزشکی کودکان باید از طراحی های خاص، رنگ های شاد و تزیینات جذاب برای کودک استفاده شود. همینطور از امکاناتی نظیر بازی و سرگرمی مناسب کودک برخوردار باشد.
تجهیزات استفاده شده در طول پروسه درمانی کودکان نسبت به بزرگسالان متفاوت است. عموما این تجهیزات از تجهیزات عادی کوچک تر است در هنگام مراجعه به نزد متخصص آگاهی پیدا کنید، که دندانپزشک از تجهیزات ویژه کودکان استفاده کنند.
ترس از دندانپزشک یکی از مشکلات بسیار رایج در بین کودکان است. برخی از کودکان هنگام مراجعه به دندانپزشکی دچار استرس و اضطراب میشود و رفتارهای نامناسبی از خود به نمایش میگذارند. عوامل مختلف و متعددی میتواند در میزان و نحوه استرس کودکان تاثیرگذار باشد و به ویژه واکنش والدین می تواند تاثیر بسزایی در انتقال این استرس و نگرانی به کودک داشته باشد. نکته حائز اهمیت این است؛ که دندانپزشک باید بتواند با استفاده از روش های روانشناسی اقدامات لازم را برای آرام کردن کودک انجام دهد.
دندانپزشک متخصص اطفال در خصوص شیوه برخورد و تعامل با کودکان آموزش های ویژه را می دهد. در موارد لازم از راهکارهای ارائه شده توسط آن ها برای کاهش استرس خود استفاده می کند. پرسنل و اکیپ دندانپزشکی باید تلاش های لازم را برای ایجاد محیطی آرام و ایده آل ایجاد کنند تا کودک با خیال آسوده به مطب دکتر مراجعه کنند و انتظار کودک در مطب پزشک به حداقل برسد. در صورت منتظر بودن کودک از وسایل سرگرم کننده و یا اتاق های ویژه بازی کودکان استفاده شود.