به احتمال زیاد ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که گاهی به دلایل مختلف از جمله عصبانیت و استرس دندان های خود را به هم فشار دهید، بسایید و یا گره کنید. این عمل دندان قروچه نام دارد، البته شما این کار را به طور ارادی انجام می دهید، اما این عمل گاهی نوعی اختلال و بیماری است که بصورت ناخود آگاه و غیر ارادی اتفاق می افتد. در ادامه با با مجله کرج دنتیست همراه باشید تا بیش تر با این عارضه آشنا شوید..
دندان قروچه یا بروکسیسم یک اختلال شایع است که در آن فرد به طور ناخود آگاه دندان های خود را روی هم می فشارد یا می کشد. این اختلال می تواند در هنگام بیداری یا خواب رخ دهد و می تواند باعث بروز مشکلات مختلفی در سلامت دهان، دندان و فک شود.
همان طور که گفتیم این اختلال ناشی از به هم ساییدن و فشار دادن دندان ها به هم به صورت ارادی و یا غیرارادی در طول روز و یا در هنگام خواب شبانه اتفاق می افتد.
👈بیش تر بخوانید: آیا می دانید موکوسل چیست و چه عوارضی دارد؟
علت اصلی دندان قروچه در خواب و یا بیداری هنوز به طور کامل مشخص نیست. در ادامه با علت دندان قروچه در بزرگسالان و کودکان بیش تر آشنا خواهید شد. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
👈بیش تر بخوانید: انواع راه های درمان سه سوته دندان درد
دندان قروچه یا ساییدن دندان ها یکی از شایع ترین مشکلات دهان و دندان است که می تواند در خواب یا بیداری رخ دهد. این عارضه می تواند باعث آسیب به دندان ها، لثه ها، فک و حتی گردن شود.
علائم دندان قروچه عبارتند از:
اگر علائم دندان قروچه را در خود یا اطرافیان خود مشاهده کردید، حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک می تواند با بررسی دندان ها و فک، علت بروکسیسم را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند.
بروکسیسم می تواند عوارض خفیف و یا خطرناکی داشته باشد که این عوارض عبارتند از:
اگر دندان قروچه زود تشخیص داده شود، می توان با یافتن علت اولیه و رفع آن، این مساله را نیز درمان کرد چرا که درمان آن وابسته به دلیل بروز آن است. اما اگر دیر شده باشد، به صورت یک عادت درخواهد آمد و حالا باید آن را با روش های اصلاح عادتی، درمان کرد، اما در اینجا به چند روش درمانی اشاره می کنیم:
راه های دیگری برای درمان آن وجود دارد که در صورت تشخیص علت به درمان می پردازیم.
👈بیش تر بخوانید: چه زمانی به آبسه دندان مبتلا می شویم؟
محافظ دندان قروچه یا نایت گارد وسیله ای است که برای جلوگیری از ساییدگی و آسیب به دندان ها در هنگام دندان قروچه استفاده می شود. این وسیله معمولاً از موادی مانند پلاستیک یا سیلیکون ساخته می شود و در شب بین دندان ها قرار می گیرد.
اگر شما یا یکی از آشنایانتان دچار بروکسیسم هستید، استفاده از محافظ دندان قروچه می تواند یک راهکار موثر برای محافظت از دندان ها و بهبود کیفیت زندگی باشد.
دندان قروچه در کودکان، عارضه ای شایع است که به طور معمول در سنین 3 تا 6 سالگی بروز می کند. این عارضه می تواند در طول روز یا شب اتفاق بیفتد و باعث ساییدگی و آسیب به دندان ها، فک و مفاصل شود.
دلایل مختلفی برای دندان قروچه در کودکان وجود دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: