شاید این سوال پیش بیاید که بریج دندان چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بسیاری از افراد با از دست دادن دندان خود احساس خوبی به خود و ظاهر خود ندارند. البته از دست دادن دندان فقط بر روی زیبایی تاثیر نمی گذارد بلکه باعث ایجاد اختلال در صحبت کردن و غذا خوردن نیز می شوند. بنابراین پزشکان با روش های مختلفی که امروزه وجود دارد سعی در رفع این مشکل کرده اند. یکی از این روش ها استفاده از پروتزهای دندانی است که خود شامل روش های مختلفی می باشد، که یکی از این روش ها استفاده از پل دندان یا بریج دندان است.
پل دندان یا بریج دندان در واقع همانطور که اسمشان پیداست برای دندان های شما همانند پلی هستند که فضای خالی ناشی از نبود دندان را برای شما پر می کند. برای پل زدن حتما باید دندان های مجاور فضای خالی از دندان وجود داشته باشند که بتوانیم از آنها به عنوان پایه پل استفاده کنیم. در این روش به دندان های مجاور که به عنوان پایه مد نظر قرار می گیرند دندان های آستانه و به دندان جایگزین دندان کاذب می گویند. تا انتهای این مقاله از مجله کرج دنتیست با ما همراه باشید تا بیش تر با روش بریج دندان آشنا شوید.
در برخی موارد مانند پوسیدگی دندان، بیماری های لثه یا ضربه، از دست دادن دندان را ناشی می شود. اما می توانید از روش هایی مانند بریج دندان برای ترمیم و پرکردن فضای خالی استفاده کنید. این کار به زیبایی بیشتر لبخند شما کمک کرده و همچنین گفتار و جویدن را آسان تر می کند. اگر فضای خالی بین دندان ها پر نشود، ممکن است دندان های مجاور حرکت کرده و مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. این مشکلات ممکن است باعث مشکلات در جویدن و گاز زدن شود و همچنین ممکن است به دلیل فشار اضافی دردی احساس شود.
انجام بریج معمولا دو جلسه به مطب را نیاز دارد.
بیشتر بخوانید: ترمیم دندان پوسیده به چه روش هایی انجام می شود؟
انواع مختلفی از پل ها یا بریج های دندانی وجود داردکه بسته به تعداد دندان از دست رفته محل قرار گیری فضای خالی و نوع پل به کار برده شده متفاوت هستند. در این مطلب با انواع مختلف این پل های دندانی آشنا می شویم.
این نوع پل از محبوب ترین نوع پل های درمانی است. این پل دندانی شامل چندین دندان مصنوعی است که توسط روکش دندانی به همدیگر اتصال می یابند و توسط دندان های دو طرف حمایت می شود . این نوع پل از پرسلن با فلز یا سرامیک ساخته می شود.
این نوع پل از چهارچوب فلزی ساخته می شود که در آن دندان کاذب به بال های فلزی متصل به دو دندان کناری چسبیده است. این بریج ها بیشتر برای دندان های جلویی استفاده می شوند، به دلیل اینکه ظاهری شبیه به دندان دارند. همچنین باید بگوییم که طول عمر بریج دندان در این روش نسبت به سایر روش ها کمتر است.
این نوع از پل زمانی استفاده می شود که بیمار از دو دندان مجاور فضای خالی فقط یک دندان را داشته باشد که آن هم به عنوان تکیه گاه عمل می کند. شباهت زیادی با روش بریج سنتی دارد فقط با این تفاوت که در روش بریج پایه در کنار فضای خالی از دندان فقط یک دندان حمایت کننده داریم. در این روش دندان های متصل به هم در جای دندان های از دست رفته قرار می گیرند و دندان مصنوعی به انتهای آنها متصل می شود.
هنگامی که فرد چندین دندان کنار هم یا دور از هم خود را از دست داده باشد از این نوع پل دندانی می توان استفاده کرد. همان طور که از نامش مشخص است این پل توسط ایمپلنت های دندانی حمایت می شوند. برای هر دندان از دست رفته یک ایمپلنت دندان استفاده می شود که پل های دندانی هم به آنها متصل می شوند.
بیشتر بخوانید: لمینت دندان چیست؟
بسیاری از افراد این سوال برایشان مطرح است که آیا بریج دندان خوب است؟ و به همین دلیل دنبال پیدا کردن مزایا و معایب بریج دندان می روند. از مزایای پل های دندانی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
عوارض پل دندان می تواند باعث نگرانی بسیاری از افراد باشد. از عوارض آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دندان هایی که پل دندان بر روی آنها صورت نگرفته است نقش مهمی در نگهداری از پل دندان در دندان های شما ایفا می کنند. دندان هایی که در اطراف پل دندانی شما قرار دارند باید همیشه سالم و تمیز بوده تا به پل دندان شما آسیبی وارد نشود. هنگامی که دندان های مجاور پل دندانی شما تمیز نباشند و بهداشت آنها رعایت نشود می تواند عفونت و سایر بیماری ها را به پل دندانی شما منتقل کند که این خود مشکلات بسیاری را به وجود می آورد. بنابراین با رعایت بهداشت و استفاده از یک مسواک نرم و مناسب و کشیدن نخ دندان از دندان ها و پل های دندانی خود مراقبت کنید. همچنین برای مراقبت از دندان های خود و جلوگیری از پوسیدگی دندان و بیماری های لثه به نوع رژیم غذایی خود دقت کنید و موارد بهداشتی را رعایت کنید.
بریج دندان انواع متعددی دارد از جمله: بریج ایمپلنت دندانی، بریج کانتی لور، بریج سنتی یا معمولی، بریج مری لند، و بریج کامپوزیت. هر یک از این نوع پل ها ویژگی ها و هزینه های متفاوتی دارند. استفاده از هر یک از این روش ها ممکن است نیازمند تراش دندان ها یا عدم نیاز به تراش باشد که موجب تغییر در هزینه نهایی می شود. باید بدانید که هزینه بریج دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. این موارد عبارتند از:
در نهایت به طور میانگین می توان گفت قیمت بریج دندان در سال 1402 از هر واحد حدودا 2 میلیون تا 5 میلیون تومان می باشد که ممکن است بسته به نوع آن ، تجربه و شهرت پزشک و لوکیشن می تواند کمی متفاوت باشد.
ترمیم لثه های شما ممکن است 6 ماه زمان ببرد تا پس از کشیدن خوب شود. پس باید تا آن موقع صبر کنید یا از دندا مصنوعی استفاده کنید.
شما باید هر روز پل دندانی خود را تمیز کنید. دندانپزشک به شما نشان می دهد که چگونه از سوزن بریج یا نخ مخصوص استفاده کنید، زیرا مسواک معمولی نمی تواند به آن برسد.
تراش دندان برای نصب بریج دندان با تزریق داروی بی حسی موضعی انجام میشود و بیمار درد و ناراحتی را تجربه نمی کند. پس از نصب بریج دندان ممکن است دندان های بیمار به دما حساس شود ولی این عارضه موقتی است.